Terreinverlichting voor het gebruik van Machines in de avond

Om op een goede manier door te kunnen werken met machines, is veiligheid de allerbelangrijkste factor. Er zijn diverse factoren die onveilige situaties kunnen veroorzaken. Een voorbeeld hiervan is Vals licht, wanneer vals licht optreed is het zicht minimaal en worden er slechte inschattingen gemaakt. Ook is het besturen van machines op deze manier enorm gevaarlijk omdat je niet exact kunt zien welke diepte er ontstaat.

Ook schaduwwerking kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Het licht van de machine wordt zodanig onderbroken dat aan de ene kant het terrein verlicht is, en in het werkgebied de schaduw toetreed waardoor het ineens donker lijkt. Hier dien je dus goed rekening mee te houden bij het gebruik van machines in de avonduren.

fotoWat is goede verlichting voor het terrein?

Omdat ook in de avond je de machines wilt blijven gebruiken en je uiteraard niet teveel wilt investeren in de kosten van de aanschaf van de verlichting is het belangrijk een licht plan te maken en het gebruik van de machines toe te lichten. Gebruik je de machines om in de hoogte te werken of blijf je juist op de grond? En Wil je heel het werkgebied verlicht hebben of kan de verlichting buiten het werkgebied op de machine al genoeg zijn? Hierdoor is een plan nodig om je te voorzien van een goede en gedegen advies. Er is een bedrijf die goed advies geeft over de juiste terreinverlichting waardoor je vrijwel altijd energiezuinige verlichting hebt en de investering al snel hebt terugverdiend. Blijf dus goed nadenken over de voordelen die dit met zich mee kan brengen, een veilige situatie in combinatie met een hoge productie is dus extra voordelig wanneer dit 15jaar meegaat. Laat het ons weten voor meer informatie.