Rollenbanen en Wielenbanen

Een rollenbaan laten realiseren

Een rollenbaan bestaat uit rollen waaraan twee langsliggers gemonteerd zijn. Doordat een rollenbaan gebruik maakt van de zwaartekracht wordt de baan veelal in een helling geplaatst. De helling is echter minimaal, gemiddeld 2%. De helling is afhankelijk van de te vervoeren goederen.

De rollenbaan kan ook zonder helling uitgevoerd worden, echter zult u dan de goederen handmatig naar de (eind) bestemming moeten duwen.

De rollen kunnen in meerdere varianten geplaatst worden. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit kunststof- of metalen rollen. De keuze voor de soort rol ligt aan het gewicht van uw goederen en soort.

Een wielenbaan laten realiseren

Een wielenbaan bestaat net zoals een rollenbaan uit twee of drie langsliggers, echter worden de rollen vervangen door het monteren van assen met hieraan kunststof of metalen wielen. De lengte tussen de assen varieert en is afhankelijk van de goederen die u wilt verplaatsen.

De berekening van de lengte is gebaseerd op de maat van uw kleinste product en deze door drie te delen. Net zoals de rollen van een rollenbaan zijn de wielen van een wielenbaan in verzinkt staal of kunststof uitvoering verkrijgbaar. Het voordeel van een wielenbaan is het feit dat de wielen over minder gewicht beschikken dan zware rollen. Hierdoor gaan ze niet sneller indien er veel producten achter elkaar zitten en zullen ze eerder stil staan. Minder contact tussen goederen en wielen betekent tevens dat de goederen gemakkelijker handmatig gestuurd kunnen worden.

Meer informatie over een rollen- of wielenbaan? Neem nu contact op!