Bakkerijmachines op maat laten ontwikkelen?

HTA bouwt machines voor bakkerijen

Voor alle machines geldt:

  • Inpasbaar in geautomatiseerde productielijnen
  • Bedrijfszeker
  • Uitgangspunt is altijd het eigen deeg van de klant
  • Lage onderhoudskosten

De kracht van HTA zit in de kennis en ervaring in het ontwikkelen van bakkerijmachines.HTA-Techniek is al bijna 25 jaar actief in de realisatie van bakkerij machines. Wij vinden de relaties met onze klanten zeer belangrijk en u kunt bij ons terecht voor de ontwikkeling van nieuwe machines, verbetering van uw bakkerij machine of voor vernieuwing van uw bakkerijmachines.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op via +31651386474. Hieronder vind u een overzicht van bakkerijmachines die HTA realiseert.

Een overzicht van onze bakkerijmachines


Draadsnijmachine

De draadsnijmachine

Deze draadsnijmachine produceert  draadsnijkoekjes en verwerkt zacht deeg. Het deeg in de machine wordt door middel van een speciaal  driewalssysteem door een vorm-matrijs geperst, waarna de deegstukjesd.m.v..een draad-snijarm op een bakplaat op staalband geplaatst worden. Daarna worden ze gebakken in de oven.

De universele strooieruniversele strooier

De bakkerijmachine voorziet de producten van een decoratie De universele strooier kan onder andere voor de volgende producten gebruikt worden: diverse soorten en granulaten suiker, amandelschaafsel, noten, geheel of gebroken stukjes vruchten, partjes appel, gemalen kokos, geraspte kaas, sesamzaad, maanzaad en andere diverse zaden.

Het is eenvoudig om van product te wisselen. De platen van de trechter kunnen worden uitgenomen, zo is het mogelijk om de gehele trechter goed en snel te reinigen. Tevens is de strooier geheel demonteerbaar, zodat de gehele machine eenvoudig te reinigen is.

De strooirol wordt door een frequentie geregelde motor aangedreven zodat het strooipatroon aan de product snelheid aangepast kan worden. Standaard is de universele strooier uitgerust met een los houd as, die er voor zorgt dat er geen brugvorming in de trechter ontstaat. Met de strooier is het tevens mogelijk om voor de optie gepositioneerd strooien te kiezen. Er wordt een module gemonteerd onder de strooier, zodat het mogelijk is om exact op het midden van het product te strooien. Een meeloop module is tevens een optie voor het strooien op transportbanden.

deegversnipperaarDe deegversnipperaar

De deegaanvoermachine is speciaal ontworpen voor de zogenaamde vormwalsdegen. Het deeg in deze bakkerijmachine wordt door een transportband via een grote trechter naar een snijtrommel getransporteerd. Daar wordt het deeg volgens het kaasschaafprincipe in stukjes verdeeld. De grootte van de stukjes kunt u zelf instellen. Vervolgens worden de stukjes via een Z-vormige opvoerband naar de gewenste hoogte gebracht. De machine is onderhoudsarm. Deze machine geeft een zeer constante aanvoer naar uw vormwalsmachine.

De vormwalsmachine

De machine produceert een zeer groot assortiment van verschillend gevormde koekjes.
De machine drukt het deeg vanuit de trechter door middel van een aanvoerwals in de vormen van de vormwals, waarna het overtollige deeg door een mes wordt afgesneden en retour gaat. Het deegstukje wordt vervolgens door een rubberwals aangeperst, waarna de juiste vorm ontstaat. Het deegstukje verlaat de vormwals aan een zuigbandje, waarna het op een bakplaat of staalband terecht komt.

De uitwalskop

De uitwalskop wordt gebruikt om een deegplak te maken van een eenheid deeg.
Bijvoorbeeld bij een uitsteeklijn vormt de uitwalskop een deegplak waaruit een uitsteekwals de koekjes haalt. Tevens wordt de uitwalskop gebruikt om meerdere plakken deeg op elkaar te leggen, waarna je de producten met een guillotine op maat kunt snijden.
De uitwalskop is in snelheid regelbaar.
De machine is in verschillende breedten verkrijgbaar.
De schraapmessen zijn uitneembaar.
De uitwalskop is betrouwbare bakkerijmachine en eenvoudig in zijn bediening. Een constante deegplak is het resultaat.

De guillotine

De guillotine is in verschillende modellen leverbaar en wordt toegepast voor het afsnijden van deegstrengen of deegplakken.
Er is een pneumatische versie, een versie met een draaistroom motor en een versie met servotechniek. Afhankelijk van het te snijden product kunnen we de toepassing selecteren.

De strijkerDe strijker

De strijker wordt gebruikt om eigeel biscuit en andere gelijksoortige koekjes aan te brengen.
Vanuit een bak waar de vloeistof zich in bevindt wordt door een opvoer wals de vloeistof gelijkmatig op de borstel aangebracht, waarna de borstel de vloeistof op het product aanbrengt.
De strijker kan met verschillende soorten borstels worden uitgerust. De module strijkt de vloeistof over de gehele werkbreedte van de borstel. Er zijn tevens massieve strijkrollen mogelijk voor het aanbrengen van een vloeistof.
De strijker kan op een platen transport of een transportband geplaatst worden en is middels de frequentieregelaar af te stellen in snelheid. Doordat de strijker eenvoudig gedemonteerd kan worden is schoonmaken eenvoudig.
De strijkmodule kan geleverd worden met een reservoir of met een pomp. Wanneer het niveau van het strijkmiddel te laag is vult hij dit automatisch bij.

doseer-unitDe doseer-unit

Deze servo gestuurde unit doseert jam/marmelade op koekjes.

De boterversnipperaarboterversnipperaar

De gehele installatie is uitgevoerd in Rvs.304, behalve de motoren en lagerblokken. De blokken boter worden versnipperd d.m.v. een messen trommel.
Capaciteit: 15 kg/min
De gehele installatie is regelbaar d.m.v. frequentie regelaars.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Wilt u graag meer informatie of graag een machine op maat laten maken?
Onze specialisten helpen u graag verder!

Direct offerte aanvragen