Onmisbare machines voor in een horecakeuken

Ben je de eigenaar van een horecagelegenheid? Wellicht ben je in dat geval op zoek naar een nieuwe horecakeuken. Bij het inrichten van een horecakeuken zijn verschillende zaken van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan de machines die je in de keuken wilt gaan gebruiken, de ruimte die je hier moet hebben voor het bereiden van gerechten, enzovoorts. In dit artikel beschrijven we verschillende onmisbare machines voor in de horecakeuken. In een horecagelegenheid met een open keuken, is het belangrijk dat de keuken qua stijl aansluit bij de rest van het pand. Je wilt immers geen bezoekers afschrikken met een lelijke keuken!

Een fornuis en grote oven voor in de keuken

Allereerst moet er ruimte zijn om aan te werken. Vaak wordt in een horecakeuken gekozen voor roestvrijstalen tafels, die eenvoudig schoon te maken zijn. Daarbij kan er geen vuil in het materiaal trekken. Iets wat bijvoorbeeld wel het geval is bij houten planken! Naast de werktafels is het verstandig om voor een groot fornuis en een grote oven te kiezen. Vaak kiest men voor meerdere fornuizen, om koks elkaar niet in de weg te laten lopen.

Heb je een cafetaria of een bar? In dat geval mag ook een frituur niet ontbreken. De frituur moet, net als het fornuis, groot genoeg zijn om meerdere gasten te kunnen bedienen.

Grote koelkast in de horecakeuken plaatsen

Nu alle machines in de keuken staan voor de bereiding van het eten, is ook een koelkast essentieel. De koelkast moet groot genoeg zijn om alle etenswaren in te kunnen bewaren. Andersom is een te grote koelkast overbodig en zorgt deze enkel voor hogere energiekosten. Bekijk de koelkasten die momenteel populair zijn onder horecabezitters eens op internet. Zo krijg je een beeld welke koelkast mogelijk interessant is voor je eigen restaurant of café.

Inspiratie voor elke wooninrichting vinden

Het kan flink lastig zijn om inspiratie op te doen wanneer je je woning opnieuw gaat inrichten. Zelfs wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht kan het heel lastig zijn om te bepalen hoe je met kleuren, materialen en meubels omgaat. Juist daarom is er tegenwoordig heel veel voordeel te halen uit het feit dat er online zoveel informatie te vinden is. Je hoeft alleen maar online te gaan om de beste blogs met de meest interessante informatie te kunnen vinden. Een aantal tips van goede websites om te bekijken vind je hier  bij elkaar gebracht.

Zelf aan de slag kunnen gaan
Wat in ieder geval een aantrekkelijk idee is, is zelf een aantal dingen doen. Denk dan bijvoorbeeld aan zelf de afwerking van bepaalde zaken voor je rekening te nemen. Hoe je dit aanpakt kan je leren op thuistips.nl. Daar kan je bijvoorbeeld zien hoe je bepaalde dingen zelf maakt of hoe je deze dingen moet onderhouden. Op die manier heb je dus altijd persoonlijke elementen in huis die niet alleen mooi zijn, maar die ook gewoon van goede kwaliteit zijn en blijven. Dat maakt het voor veel mensen juist ook zo leuk om ermee te werken.

De inrichting simpel houden
Naast het voordeel van het zelf aan de slag kunnen gaan, kunnen de woonblogs je nog een ander voordeel bieden. Ze kunnen je op weg helpen wanneer je iets aparts wilt, maar het toch gewoon simpel wilt houden. Woonbasic.nl is typisch een blog dat hier heel geschikt voor is als het gaat om het halen van inspiratie. Daar kan je de basisideeën vinden die je kunt gebruiken om meer uit de mogelijkheden te halen, zonder het te ingewikkeld voor jezelf te maken. Alleen al om die reden is een regelmatig bezoek dus zeker aan te raden. Je kunt er heel snel heel veel leren.

Nog meer tips voor thuis verzamelen

Na eerder al eens gekeken te hebben naar de beste plekken om tips voor thuis op te doen, is het misschien handig om nog verder te kijken naar de leuke mogelijkheden die er online liggen. Denk dan bijvoorbeeld aan andere blogs waar je weer andere ideeën kunt terugvinden. Wanneer je hier veel voordeel van wilt hebben, dan is het slim om te bekijken welke kennis hier allemaal is op te doen. Zo kan het je bijvoorbeeld praktisch heel veel voordelen opleveren wanneer je kijkt wat de kenners hierover te zeggen hebben. Dat is op zichzelf al de moeite waard.

Tips waar je iets aan hebt
Bij sommige blogs gaan de tips niet verder dan het aanprijzen van producten die net op de markt zijn. Andere blogs kiezen er juist voor om je tips te bieden waar je echt iets aan hebt. Huistopper.nl is een voorbeeld van een dergelijk blog. Wanneer je hier de berichten bekijkt, dan leer je bijvoorbeeld heel veel dingen zelf aan te pakken. Daarnaast kan je ook kennis op doen van zaken die va belang zijn bij het inrichten. Denk aan informatie over kosten of over prijzen van bepaalde keuzes. Dit maakt het inzichtelijk voor jou als bewoner.

Specifieke stijlen verkennen
Wanneer je niet alleen op zoek bent naar de praktische kant, dan kan het ook aantrekkelijk zijn om juist naar andere zaken te kijken. Er zijn bijvoorbeeld ook blogs die specifieke stijlen verkennen en daar dan kennis over delen. Een voorbeeld hiervan is woonaanbeveling.nl. Wanneer je echt iets zoekt dat als een geheel in elkaar past, welk geheel dat dan ook is, dan is dit het blog waar je naar op zoek bent. Juist wanneer je nog aan het begin van je tocht staat kan dit dus een hele aantrekkelijke optie zijn om te verkennen. Doe daar je voordeel mee.

Goede ideeën voor thuis opdoen

Wanneer het allemaal wat verder moet gaan dan het gebruik van machines alleen, dan is het handig om ook op andere plekken online te kijken dan alleen op dit blog. Juist door de kenners van dit soort zaken in te schakelen is het goed mogelijk om je woning optimaal in te richten. Zeker ook omdat er kennis over verschillende soorten machines voor thuis, zoals zonneboilers te vinden kan zijn. Een aantal tips met betrekking tot leuke blogs die je kunt volgen kunnen al snel heel veel waarde hebben. Kijk daarom eens op de volgende plekken wat er te vinden is.

Zoeken naar iets bijzonders in huis
Wanneer je op zoek bent naar iets bijzonders in huis, dan kan je het best naar een plek zoals huishint.nl gaan. Alleen al omdat hier veel kennis wordt gedeeld van bijvoorbeeld speciale materialen of ideeën die enigszins out-of-the-box zijn. Daarmee kan je dan dus al snel je voordeel doen. Zeker ook omdat er naar allerlei soorten ruimtes wordt gekeken. Denk dan aan alle verschillende kamers in een woning, maar denk vooral ook aan bijvoorbeeld kantoorruimtes. Dit kan dus ook heel aantrekkelijk zijn. Zeker ook wanneer je je kantoor anders wilt aanpakken. Dan kan je hier waarde van hebben.

Verder kijken dan nu alleen
Zoals je op zoek kan gaan naar iets bijzonders, zo kan je ook op zoek gaan naar iets waar je alleen in bent. Iets wat bijvoorbeeld nog geen trend is, maar wel de potentie heeft om dat te worden. Denk dan bijvoorbeeld aan een blog als woonaanwijzing.nl. Juist ook omdat je hier bijvoorbeeld ideeën vindt die betrekking hebben op trends die nog geen trends zijn. Dat maakt het juist ook zo aantrekkelijk. Je weet dan immers alvast wat je in de nabije toekomst mag gaan verwachten. Zo ben je er al vroeg bij en kan je dus de trend zetten.

Terreinverlichting voor het gebruik van Machines in de avond

Om op een goede manier door te kunnen werken met machines, is veiligheid de allerbelangrijkste factor. Er zijn diverse factoren die onveilige situaties kunnen veroorzaken. Een voorbeeld hiervan is Vals licht, wanneer vals licht optreed is het zicht minimaal en worden er slechte inschattingen gemaakt. Ook is het besturen van machines op deze manier enorm gevaarlijk omdat je niet exact kunt zien welke diepte er ontstaat.

Ook schaduwwerking kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Het licht van de machine wordt zodanig onderbroken dat aan de ene kant het terrein verlicht is, en in het werkgebied de schaduw toetreed waardoor het ineens donker lijkt. Hier dien je dus goed rekening mee te houden bij het gebruik van machines in de avonduren.

fotoWat is goede verlichting voor het terrein?

Omdat ook in de avond je de machines wilt blijven gebruiken en je uiteraard niet teveel wilt investeren in de kosten van de aanschaf van de verlichting is het belangrijk een licht plan te maken en het gebruik van de machines toe te lichten. Gebruik je de machines om in de hoogte te werken of blijf je juist op de grond? En Wil je heel het werkgebied verlicht hebben of kan de verlichting buiten het werkgebied op de machine al genoeg zijn? Hierdoor is een plan nodig om je te voorzien van een goede en gedegen advies. Er is een bedrijf die goed advies geeft over de juiste terreinverlichting waardoor je vrijwel altijd energiezuinige verlichting hebt en de investering al snel hebt terugverdiend. Blijf dus goed nadenken over de voordelen die dit met zich mee kan brengen, een veilige situatie in combinatie met een hoge productie is dus extra voordelig wanneer dit 15jaar meegaat. Laat het ons weten voor meer informatie.

Machines voor de bouw

Heeft u het idee op gevat om een verbouwing te ondernemen met grote machines? Dat kan wellicht een hekel punt voor u zijn. Zeker aangezien een vermoedelijk weinig tot geen ervaring heeft met deze machines. Allereerst moet u bedenken of u een machine wil kopen of dat het huren van een machine ook wel soulaas zou bieden. Het gebruik van een machine voor een kortere periode zou het goedkoper kunnen maken om te huren. Bepaal dit dan zo vroeg mogelijk! Uiteraard kan een machine wel weer door verkocht kunnen worden!

Wat moet u allemaal weten?

Alle informatie die u nog hebt kunt u vinden op allesoverbouw.nl. Op deze website is veel vinden over waar u allemaal tegen aan kan lopen bij een verbouwing en dat u groot materieel nodig hebt. Er wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan bepaalde vergunning die u nodigt hebt eventueel. Bijvoorbeeld om dat er geen of nog geen ruimte is om het op eigen terrein te kunnen stallen. Veel zaken zal u wellicht zelf al hebben bedacht, maar alles overzien is wel veel en daarom zijn dit soort sites raadzaam eens door te lezen.

Bouwfac

Eveneens is bouwfac.nl een handige website. Het vult net nog wat andere zaken aan waar de eerder genoemde site in te kort schiet en richt net op wat andere onderwerpen. Met name de toepassing en de praktijk wordt er goed onder de aandacht gebracht. Hierbij moet u denken aan bepaalde tips bij verbouwingen en niet zozeer het materieel zelf. Ofschoon daar ook wel over wordt geschreven, maar hier wordt niet puur en alleen over bericht.

Heeft u inmiddels ook zin gekregen om zelf aan de slag gaan? Wat goed, lees beide sites even goed door en dan komt u zeker goed beslagen ten ijs. Uiteraard zal niet alles voor u van toepassing zijn, maar dan moet u even goed zoeken. Succes!

Een traplift nodig? Wellicht krijgt u hier vergoeding voor

Als u niet meer zelfstandig de trap op kunt, dan is het een oplossing om een traplift aan te schaffen. Een traplift brengt veel voordelen met zich mee. Veel mensen die een traplift nodig hebben, zijn benieuwd naar de prijs die ze hiervoor moeten betalen. De kans bestaat dat u in aanmerking komt voor een vergoeding als u een traplift aanschaft. Wij informeren u graag.

De voordelen van een traplift

Het aanschaffen van een traplift brengt ontzettend veel voordelen met zich mee.

  • – Een verhuizing is niet meer nodig als u slecht ter been begint te worden. U kunt met een traplift elke verdieping in uw woning bereiken.
  • – U bent in de ochtend en avond energieker. U raakt namelijk niet meer uitgeput als u naar boven of beneden moet. De traplift doet al het werk.
  • – U kunt uzelf beter redden. Dit brengt veel rust met zich mee, ook voor uw vrienden en familieleden. Bent u net naar beneden gekomen en komt u er achter dat u uw bril bent vergeten boven? Dan is dat geen probleem meer als u een traplift in uw woning hebt. U raakt namelijk niet uitgeput door nog een ritje naar boven om de bril op te halen.

Traplift kopen

Voordat u op zoek gaat naar een passende traplift, is het verstandig om te onderzoeken hoeveel een traplift nu precies kost. Traplift prijzen kunnen verschillen per situatie. Een traplift kan geheel op maat worden gemaakt, ook als u een speciale trap hebt met allerlei bochten. De kans bestaat dat u een vergoeding krijgt als u een traplift aanschaft via een WMO-regeling. Bij het WMO-loket in de gemeente kunt u informeren of u ook in aanmerking komt voor deze vergoeding.

Zoals u kunt zien levert het aanschaffen van een traplift veel voordelen op. Bekijk alle soorten trapliften om een geschikte keuze te maken die bij uw situatie past. Zo kunt u weer met een prettig gevoel leven in uw eigen woning.

Machines kopen of huren, wat is wijsheid?

Als je als bedrijf regelmatig bepaalde machines nodig hebt om opdrachten uit te kunnen voeren, dan kun je op twee manieren aan de benodigde machines komen. Je hebt namelijk de optie om machines te kopen of te huren. Wat is verstandig om te doen? Wij informeren je graag.

Machines huren

In sommige gevallen is het voordeliger om machines te huren. Als je machines gaat huren, dan krijg je bijvoorbeeld niet te maken met een grote uitgave in één keer. Daarnaast is het ook fijn dat je niet per se een opslagruimte nodig hebt voor deze machines. Als je een machine koopt, dan moet je deze namelijk wel op een veilige en ruime plek kwijt kunnen. Een hoogwerker huren zou in zo’n geval voordeliger zijn dan een hoogwerker kopen.

Machines kopen

Als je als bedrijf dagelijks gebruik maakt van bepaalde machines, dan is het misschien interessant om deze te kopen. In zo’n geval kan het namelijk voordeliger zijn om de machines te kopen omdat je de machines anders te vaak zou moeten huren. De kosten lopen in een dergelijk geval te veel op. Een ander voordeel van de machines kopen is ook dat je de machines altijd beschikbaar hebt voor een opdracht. Als je een machine huurt, dan kan het namelijk ook wel eens voorkomen dat een ander je voor was. Indien je een machine koopt, dan moet je wel goed nadenken over de locatie waar je de machine gaat neerzetten als deze niet wordt gebruikt. Het moet namelijk wel gaan om een veilige plek.

Dit moet u weten over stoomketels!

Hoe werken stoomketels?

Het doel van een stoomketel is om stoom op te wekken uit water. Het water wordt verwarmd door gas en in een afgesloten ketel gekookt. Doordat de ketel afgesloten is, wordt de druk hoger en ontstaat er stoom. Stoomketels worden onder andere gebruikt in industriële toepassingen en bij de aandrijving van generatoren.

Welke soorten stoomketels zijn er?

De Nederlandse markt onderscheidt 3 verschillende ketels, namelijk:

  • Een vuurpijpketel heeft de vorm van een liggende cilinder en bestaat uit een kleerkast, de vuurgang en vuurpijpen. Bij een vuurpijpketel worden de ketelgassen door het buizenstelsel met vuurpijpen getransporteerd. Alle delen waardoor hete gassen gaan, geven warmte af aan het omringende water. Zo wordt het water verwarmd tot stoom.
  • Bij een waterpijpketel wordt het water door pijpen in een rechtopstaande ‘doos’ vervoerd. De brandstof wordt verbrand in de vuurhaard waar de brandstof wordt vermengd met verbrandingslucht. Het water in de ketel wordt verwarmd door de straling van het vuur en de warmte van de rookgassen.
  • Een afgasketel is een moderne variant van de vuurpijpketel. Deze stoomketels hebben geen vuurgang, maar alleen vlampijpen. De afgasketel wordt gestookt op verbrandingsgassen en deze worden rechtstreeks geplaatst in het rookgaskanaal van de verbrandingsinstallatie.

Wat zijn de voordelen van een stoomketel?

Stoom wordt als één van de zuinigste energiebronnen gezien. Hieronder leest u nog 3 redenen waarom u voor een stoomketel kiest.

  • Stoomketels zijn zeer energiezuinig en kunnen een rendement tot 102% behalen. Het standaard rendement van de Certuss stoomketels is 94%. Door slim gebruik te maken van dubbele warmtewisselaars kan het rendement oplopen tot 102%.
  • Snelle stroomvoorziening doordat de verbandingslucht wordt voorverwarmd tot meer dan 70 graden.
  • Stoomketels kunnen gemakkelijk meer stoom leveren als de warmtevraag verandert.

Bent u op zoek naar een leverancier met meer dan 25 jaar ervaring met Certuss stoomketels? Bekijk de website van Scharff Techniek en maak gebruik van onze kennis en ervaring.

Gastblog: Zonneboilers? Zijn ze de moeite waard?

Voor standaard Cv-ketels worden doorgaans fossiele gassen gebruikt om water verwarmen, die door middel van een pijpensysteem door het gebouw de warmte verspreid. Het werkt snel, effectief en simpel. Dat klinkt perfect, niet? Toch is gas niet zo’n duurzame voorziening. Het kan in de toekomst opraken en wordt op een natuurlijk-onvriendelijke manier gewonnen, dus is er veel baat naar duurzame alternatieven voor bouwen en wonen. Een zonneboiler is zo’n alternatief. Maar is dit de moeite waard?

(meer…)