Machines voor de bouw

Heeft u het idee op gevat om een verbouwing te ondernemen met grote machines? Dat kan wellicht een hekel punt voor u zijn. Zeker aangezien een vermoedelijk weinig tot geen ervaring heeft met deze machines. Allereerst moet u bedenken of u een machine wil kopen of dat het huren van een machine ook wel soulaas zou bieden. Het gebruik van een machine voor een kortere periode zou het goedkoper kunnen maken om te huren. Bepaal dit dan zo vroeg mogelijk! Uiteraard kan een machine wel weer door verkocht kunnen worden!

Wat moet u allemaal weten?

Alle informatie die u nog hebt kunt u vinden op allesoverbouw.nl. Op deze website is veel vinden over waar u allemaal tegen aan kan lopen bij een verbouwing en dat u groot materieel nodig hebt. Er wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan bepaalde vergunning die u nodigt hebt eventueel. Bijvoorbeeld om dat er geen of nog geen ruimte is om het op eigen terrein te kunnen stallen. Veel zaken zal u wellicht zelf al hebben bedacht, maar alles overzien is wel veel en daarom zijn dit soort sites raadzaam eens door te lezen.

Bouwfac

Eveneens is bouwfac.nl een handige website. Het vult net nog wat andere zaken aan waar de eerder genoemde site in te kort schiet en richt net op wat andere onderwerpen. Met name de toepassing en de praktijk wordt er goed onder de aandacht gebracht. Hierbij moet u denken aan bepaalde tips bij verbouwingen en niet zozeer het materieel zelf. Ofschoon daar ook wel over wordt geschreven, maar hier wordt niet puur en alleen over bericht.

Heeft u inmiddels ook zin gekregen om zelf aan de slag gaan? Wat goed, lees beide sites even goed door en dan komt u zeker goed beslagen ten ijs. Uiteraard zal niet alles voor u van toepassing zijn, maar dan moet u even goed zoeken. Succes!

Een traplift nodig? Wellicht krijgt u hier vergoeding voor

Als u niet meer zelfstandig de trap op kunt, dan is het een oplossing om een traplift aan te schaffen. Een traplift brengt veel voordelen met zich mee. Veel mensen die een traplift nodig hebben, zijn benieuwd naar de prijs die ze hiervoor moeten betalen. De kans bestaat dat u in aanmerking komt voor een vergoeding als u een traplift aanschaft. Wij informeren u graag.

De voordelen van een traplift

Het aanschaffen van een traplift brengt ontzettend veel voordelen met zich mee.

  • – Een verhuizing is niet meer nodig als u slecht ter been begint te worden. U kunt met een traplift elke verdieping in uw woning bereiken.
  • – U bent in de ochtend en avond energieker. U raakt namelijk niet meer uitgeput als u naar boven of beneden moet. De traplift doet al het werk.
  • – U kunt uzelf beter redden. Dit brengt veel rust met zich mee, ook voor uw vrienden en familieleden. Bent u net naar beneden gekomen en komt u er achter dat u uw bril bent vergeten boven? Dan is dat geen probleem meer als u een traplift in uw woning hebt. U raakt namelijk niet uitgeput door nog een ritje naar boven om de bril op te halen.

Traplift kopen

Voordat u op zoek gaat naar een passende traplift, is het verstandig om te onderzoeken hoeveel een traplift nu precies kost. Traplift prijzen kunnen verschillen per situatie. Een traplift kan geheel op maat worden gemaakt, ook als u een speciale trap hebt met allerlei bochten. De kans bestaat dat u een vergoeding krijgt als u een traplift aanschaft via een WMO-regeling. Bij het WMO-loket in de gemeente kunt u informeren of u ook in aanmerking komt voor deze vergoeding.

Zoals u kunt zien levert het aanschaffen van een traplift veel voordelen op. Bekijk alle soorten trapliften om een geschikte keuze te maken die bij uw situatie past. Zo kunt u weer met een prettig gevoel leven in uw eigen woning.

Machines kopen of huren, wat is wijsheid?

Als je als bedrijf regelmatig bepaalde machines nodig hebt om opdrachten uit te kunnen voeren, dan kun je op twee manieren aan de benodigde machines komen. Je hebt namelijk de optie om machines te kopen of te huren. Wat is verstandig om te doen? Wij informeren je graag.

Machines huren

In sommige gevallen is het voordeliger om machines te huren. Als je machines gaat huren, dan krijg je bijvoorbeeld niet te maken met een grote uitgave in één keer. Daarnaast is het ook fijn dat je niet per se een opslagruimte nodig hebt voor deze machines. Als je een machine koopt, dan moet je deze namelijk wel op een veilige en ruime plek kwijt kunnen. Een hoogwerker huren zou in zo’n geval voordeliger zijn dan een hoogwerker kopen.

Machines kopen

Als je als bedrijf dagelijks gebruik maakt van bepaalde machines, dan is het misschien interessant om deze te kopen. In zo’n geval kan het namelijk voordeliger zijn om de machines te kopen omdat je de machines anders te vaak zou moeten huren. De kosten lopen in een dergelijk geval te veel op. Een ander voordeel van de machines kopen is ook dat je de machines altijd beschikbaar hebt voor een opdracht. Als je een machine huurt, dan kan het namelijk ook wel eens voorkomen dat een ander je voor was. Indien je een machine koopt, dan moet je wel goed nadenken over de locatie waar je de machine gaat neerzetten als deze niet wordt gebruikt. Het moet namelijk wel gaan om een veilige plek.

Dit moet u weten over stoomketels!

Hoe werken stoomketels?

Het doel van een stoomketel is om stoom op te wekken uit water. Het water wordt verwarmd door gas en in een afgesloten ketel gekookt. Doordat de ketel afgesloten is, wordt de druk hoger en ontstaat er stoom. Stoomketels worden onder andere gebruikt in industriële toepassingen en bij de aandrijving van generatoren.

Welke soorten stoomketels zijn er?

De Nederlandse markt onderscheidt 3 verschillende ketels, namelijk:

  • Een vuurpijpketel heeft de vorm van een liggende cilinder en bestaat uit een kleerkast, de vuurgang en vuurpijpen. Bij een vuurpijpketel worden de ketelgassen door het buizenstelsel met vuurpijpen getransporteerd. Alle delen waardoor hete gassen gaan, geven warmte af aan het omringende water. Zo wordt het water verwarmd tot stoom.
  • Bij een waterpijpketel wordt het water door pijpen in een rechtopstaande ‘doos’ vervoerd. De brandstof wordt verbrand in de vuurhaard waar de brandstof wordt vermengd met verbrandingslucht. Het water in de ketel wordt verwarmd door de straling van het vuur en de warmte van de rookgassen.
  • Een afgasketel is een moderne variant van de vuurpijpketel. Deze stoomketels hebben geen vuurgang, maar alleen vlampijpen. De afgasketel wordt gestookt op verbrandingsgassen en deze worden rechtstreeks geplaatst in het rookgaskanaal van de verbrandingsinstallatie.

Wat zijn de voordelen van een stoomketel?

Stoom wordt als één van de zuinigste energiebronnen gezien. Hieronder leest u nog 3 redenen waarom u voor een stoomketel kiest.

  • Stoomketels zijn zeer energiezuinig en kunnen een rendement tot 102% behalen. Het standaard rendement van de Certuss stoomketels is 94%. Door slim gebruik te maken van dubbele warmtewisselaars kan het rendement oplopen tot 102%.
  • Snelle stroomvoorziening doordat de verbandingslucht wordt voorverwarmd tot meer dan 70 graden.
  • Stoomketels kunnen gemakkelijk meer stoom leveren als de warmtevraag verandert.

Bent u op zoek naar een leverancier met meer dan 25 jaar ervaring met Certuss stoomketels? Bekijk de website van Scharff Techniek en maak gebruik van onze kennis en ervaring.

Gastblog: Zonneboilers? Zijn ze de moeite waard?

Voor standaard Cv-ketels worden doorgaans fossiele gassen gebruikt om water verwarmen, die door middel van een pijpensysteem door het gebouw de warmte verspreid. Het werkt snel, effectief en simpel. Dat klinkt perfect, niet? Toch is gas niet zo’n duurzame voorziening. Het kan in de toekomst opraken en wordt op een natuurlijk-onvriendelijke manier gewonnen, dus is er veel baat naar duurzame alternatieven voor bouwen en wonen. Een zonneboiler is zo’n alternatief. Maar is dit de moeite waard?

(meer…)

Productie van machines voor de exportmarkt

transportband

Steeds meer ondernemers maken de overstap naar het buitenland. Wilt u (bakkerij)machines of transportsystemen exporteren naar het buitenland dan zijn een aantal onderdelen van belang. Hieronder hebben wij een overzicht opgesteld van de belangrijkste onderdelen waar u allemaal mee te maken krijgt en waar u op moet letten.

(meer…)