Verschillende transportsystemen in de landbouw

In de landbouw is tegenwoordig een groot gedeelte geautomatiseerd om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Dit wordt onder andere gedaan met behulp van transportbanden. In de landbouw is er een behoorlijk aanbod in transportbanden. In dit artikel vertellen we er meer over.

Een hallenvuller

De hallenvuller wordt ook wel een telescopische transportband genoemd. De band bestaat uit één doorlopende band en is tevens voorzien van een zogenaamde S-lus. De producten maken hierdoor dus ook geen val. Daarbij kan de hallenvuller ook de hoogte worden verkleind om de val nog verder te beperken. Een hallenvuller wordt onder andere vaak bij het transporteren van aardappelen ingezet.

De duoband

Wil je een dubbele transportband kopen? Dan is een duoband een dubbele transportband die vrijwel voor elk bedrijf wel toepasbaar is. Dit komt voornamelijk doordat de duoband een gemakkelijk verstelbare transportband is. De banden zijn in een hoek ten opzichte van elkaar geplaatst waardoor ze erg gemakkelijk te plaatsen zijn. Daarbij kan de duoband ook weer gemakkelijk worden ingeklapt zodra deze naar de opslagplaats gebracht moet worden. Bij de duobanden is de capaciteit afhankelijk van de afmetingen en snelheid.

Een doseerhopper

Worden je producten laag getransporteerd? Dan is een doseerhopper het ideale systeem. Een doseerhopper werkt vaak uitstekend samen met de transportbanden. Een duoband of hallenvuller kunnen de doseerhoppper vaak prima aanvullen. De doseerhopper neemt vaak de producten als eerste in ontvangst alvorens ze dus op de transportband gaan. De doseerhopper kan het beste gevoed worden met door met een shovel of heftruck de producten vanaf de grond in de doseerhopper te verwerken.

Transportband kopen of huren?

Bovengenoemde machines zijn natuurlijk allemaal heel erg handig. Er moet echter wel geld beschikbaar zijn om zo een machine te kunnen kopen. Is dat niet het geval, maar lijkt het je toch handig om te hebben? Dan kun je er ook voor kiezen om een transportband te huren. Dan kun je in ieder geval tijdelijk gebruik maken van een transportband en de productiecapaciteit opschroeven.

Een dak geheel naar uw wensen

Wanneer u een nieuw dak wilt zal u waarschijnlijk als eerst denken aan ‘standaard materialen’ zoals zink, lood of aluminium. Echter zijn er ook andere materialen die u zou kunnen overwegen. Denk bijvoorbeeld aan plastisol. Dit materiaal heeft haar eigen unieke eigenschappen. Door de ruime keuze in kleuren, dikte en afwerking en de vele bewerkingsmogelijkheden komt uw nieuwe dak er volledig naar uw wensen uit te zien.

Wat houdt Zetwerk Plastisol in?

Zetwerk Plastisol is een licht staalplaatmateriaal met een weerbestendige kleurcoating dat in een vele kleuren leverbaar is. Plastisol is makkelijk te zetten, hierdoor is vrijwel elk detail te realiseren. Daarnaast is plastisol ook nog heel onderhoudsvrij. Door de maatwerkmogelijkheden kunt u een vorm en kleur kiezen die perfect aansluit bij uw pand. Plastisol word voornamelijk verlijmd, maar mocht het toch zo zijn dat u schroeven nodig heeft zijn deze in de kleur naar keuze te verkrijgen. Hierdoor zijn de schroeven bijna niet zichtbaar.

Toepassing van Zetwerk Plastisol.

Plastisol word vooral gebruikt voor zetwerk op maat, zoals daktrimmen, afdekkappen en boeiboorden. Het grootste voordeel van dit materiaal is dat het bijna geen onderhoud nodig heeft ten opzichte van andere materialen. Ook is plastisol bestand tegen aantasting van schimmels, bijvoorbeeld corrosie, en tegen kromtrekking. Om een mooi aanzien en hoogwaardig resultaat te behouden word wel aangeraden om regelmatig het materiaal schoon te maken.

Zoekt u dakmaterialen voor een plat dak?

De drie bekendste en meest gebruikte dakbedekking voor platte daken zijn Bitumen, PVC en EPDM. De prijzen hiervan zijn afhankelijk van verschillende factoren, namelijk:

  • Kan de nieuwe dakbedekking meteen bovenop de oude worden geplaatst? Dit kan veel schelen in kosten gezien het verwijderen van een oude laag erg arbeidsintensief kan zijn.
  • Wanneer u nog geen isolatie heeft voor uw dak word het aangeraden om deze direct te plaatsen.
  • De totale oppervlakte zal natuurlijk ook een rol spelen in de kosten.
  • Indien u een dak heeft dat moeilijk bereikbaar is kan het nodig zijn dat u moet worden voorzien van stellingen.
  • De moeilijkheidsgraad kan ook invloed hebben op de prijs.

Vragen of advies?

Heeft u nog vragen over verschillende materialen of de keuze die u moet maken voor een materiaal? Of wilt u hier in graag worden geadviseerd door een vakman? Ga dan langs bij een groothandel in dakmaterialen. Zij kunnen u hier voorzien van voldoende en correctie informatie over verschillende materialen. Veel groothandels hebben een ruime voorraad aan materialen die zij er meteen bij kunnen pakken om u alles duidelijk uit te leggen.

Waar moet een bedrijfskeuken aan voldoen?

Een bedrijfskeuken is niet zo eenvoudig als een keuken in je huis. Het is een project waar goed over moet worden nagedacht om alles zo efficiënt mogelijk in te richten en te laten werken. Omdat het niet de makkelijkste klus is, lees je hier een aantal tips die er voor moeten zorgen dat jouw bedrijfskeuken aan een aantal eisen voldoet.

Vloer, muren en plafond

De vloer, muren en plafond is een belangrijk onderdeel in een bedrijfskeuken waar zeker een aantal eisen aan zijn verbonden. Zo moet de vloer vochtbestendig zijn en een kleine helling hebben, zo kan je de vloer makkelijk schoonmaken en loopt het water af naar een afvoer. Voor de muren is dit bijna het zelfde, waterafstotende tegels die je makkelijk schoon kunt maken. Voor het plafond geldt dat dit van materiaal is dat brandbrij en stofvrij is. De minimale hoogte van een plafond in een bedrijfskeuken is 2,5 meter.

Scheiden van werkplekken

Om een bedrijfskeuken ook zo efficiënt mogelijk te gebruiken, is het verstandig om verschillende werkplekken te hebben die gescheiden van elkaar zijn. Zo is het handig om het vuile materiaal goed te scheiden van het schone, en het onbereid voedsel ook goed te scheiden van het bereidde voedsel. Dit is niet alleen prettiger om mee te werken, maar ook hygiënischer.

De werkbanken

Een belangrijk onderdeel in de keuken zijn de werkbanken, hier wordt het voedsel namelijk bereidt. Het is dus belangrijk dat je deze banken goed schoon kan maken en op de juiste hoogte zijn afgesteld voor de werknemers die daar aan het werk zijn. De kans is groot dat er vuil achter werkbanken kan komen, zorg er daarom voor dat makkelijk onder je werkbanken kan komen en zo nodig kan verplaatsen.

Kijk hier voor meer informatie over kwaliteit horeca- en grootkeukenbenodigdheden om alles uit je bedrijfskeuken te halen.

Slimme oplossingen voor het inrichten van je werkplaats

Wil je zonder zorgen kunnen klussen in de schuur in je tuin of juist op je eigen werkplek? Alle gereedschap, schroefjes, hamers en noem maar op liggen verspreid op tafels en het wordt al snel een chaos. Niets is fijner dan beginnen met werken in een opgeruimde werkplaats. Om je werkplek netjes te krijgen én netjes te houden, worden er in dit artikel een aantal tips gegeven hoe je dit kan doen.

Maak een globale inrichting

Voor je je werkplek daadwerkelijk gaat inrichten is het verstandig om als eerst te kijken wat je allemaal echt nodig denkt te hebben. Wanneer je werkplek niet heel ruim is, is het aan te raden om de objecten die je wil plaatsen ook uit te tekenen op papier. Zo voorkomen je dat iets niet gaat passen. Vervolgens kan je kijken hoeveel ruimte alles in gaat nemen. Als je bijvoorbeeld grote machines nodig hebt, is het handig om deze op een strategische plek te plaatsen.

Plaats een werkplaatsinrichting

Wanneer je veel spullen hebt, zul je deze ook allemaal op moeten bergen. Dit kan je doen door ze te rangschikken in verschillende kastjes maar het is ook mogelijk om een werkplaatsinrichting te plaatsen. Deze inrichting bestaat uit verschillende kastjes die zelf in te delen zijn en een werkblad. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden betreft het formaat van deze inrichtingen. Op deze website vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden.  

Gebruik de muren en het plafond

Wellicht bevindt er zich genoeg ruimte bij het plafond om hier ook spullen zoals planken, op te bergen. Met behulp van een aantal bevestigingsplanken kunnen hier grote spullen achter worden gelegd of gehangen. Ook de muren kunnen als opbergplek dienen. Met een aantal spijkers in de muur kan je hamers of ander gereedschap ophangen.

Onmisbare machines voor in een horecakeuken

Ben je de eigenaar van een horecagelegenheid? Wellicht ben je in dat geval op zoek naar een nieuwe horecakeuken. Bij het inrichten van een horecakeuken zijn verschillende zaken van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan de machines die je in de keuken wilt gaan gebruiken, de ruimte die je hier moet hebben voor het bereiden van gerechten, enzovoorts. In dit artikel beschrijven we verschillende onmisbare machines voor in de horecakeuken. In een horecagelegenheid met een open keuken, is het belangrijk dat de keuken qua stijl aansluit bij de rest van het pand. Je wilt immers geen bezoekers afschrikken met een lelijke keuken!

Een fornuis en grote oven voor in de keuken

Allereerst moet er ruimte zijn om aan te werken. Vaak wordt in een horecakeuken gekozen voor roestvrijstalen tafels, die eenvoudig schoon te maken zijn. Daarbij kan er geen vuil in het materiaal trekken. Iets wat bijvoorbeeld wel het geval is bij houten planken! Naast de werktafels is het verstandig om voor een groot fornuis en een grote oven te kiezen. Vaak kiest men voor meerdere fornuizen, om koks elkaar niet in de weg te laten lopen.

Heb je een cafetaria of een bar? In dat geval mag ook een frituur niet ontbreken. De frituur moet, net als het fornuis, groot genoeg zijn om meerdere gasten te kunnen bedienen.

Grote koelkast in de horecakeuken plaatsen

Nu alle machines in de keuken staan voor de bereiding van het eten, is ook een koelkast essentieel. De koelkast moet groot genoeg zijn om alle etenswaren in te kunnen bewaren. Andersom is een te grote koelkast overbodig en zorgt deze enkel voor hogere energiekosten. Bekijk de koelkasten die momenteel populair zijn onder horecabezitters eens op internet. Zo krijg je een beeld welke koelkast mogelijk interessant is voor je eigen restaurant of café.

Waarom een overall essentieel is

Overalls zijn zo jaren 90. Helemaal in dus! Daarom is het niet zo gek dat zowel heren als dames overalls dragen als festival outfit. De bekende jumpsuit is een fashion trend.Nog een voordeel van de overall: het zit super comfortabel. Niet alleen als joggingspak tijdens een sessie bankhangen. Ook om te sporten wordt het uit de kast getrokken. Kennelijk vinden wij heerlijk zittende kleding belangrijk. Ja, heel vreemd.En we kennen natuurlijk allemaal de werkoverall. Van sexy pilotenpakken van militairen tot stoere werkkleding voor loodgieters. Als bedrijfskleding is de werkoverall niet weg te denken. Kortom, je ziet ze overal. Oke leuk, maar waarom overall?

Overall kopen

Wat betekent overall?

Om antwoord hierop te geven, gaan wij even terug in de tijd. Ik heb het nu niet over dat overalls 90’s is ;). Nee over de tijd dat stoomketels geïntroduceerd werden. Wat? Ja je weet wel van die installaties die stoom genereren. Waarmee we dus de verwarming mee aan de praat krijgen (en andere interessante dingen doen). Deze stoomketels moeten dus ook gereinigd worden. Hiervoor was een veilig pak om in te werken nodig. De originele Nederlandse naam is daardoor ketelpak. Dat ligt natuurlijk niet heel lekker in de mond. Helemaal niet als het stoom nog uit de oren komt, terwijl er uit de installatie geklommen wordt. De Engelse term wel en het dekt ook gelijk de gehele lading.

Waarom een werkoverall?

Werkoveralls zijn zo ontworpen dat u er fijn in kan werken en dat het bescherming biedt. De perfecte mix voor werkcomfort. De keuze voor een werkpak kunt u afstemmen op uw werkomstandigheden. Zo zijn er gewatteerde, thermo en waterdichte bedrijfskleding voor wie er buiten werkt. Werk je veel op de knieën? Dan is beroepskleding met kniestukken een uitkomst. Ook kan je denken aan antistatische en brandvertragende werkoveralls.

De werkpakken zijn ontworpen om u te helpen bij het uitvoeren van de werkzaamheden. De hoogwaardige kwaliteiten van de pakken zorgt ervoor dat slijtage niet snel voorkomt. Hierdoor hoef je minder snel nieuwe werkkleding aan te schaffen. Een goede manier om te besparen.

Kortom, welke overall past bij jou?

Inspiratie voor elke wooninrichting vinden

Het kan flink lastig zijn om inspiratie op te doen wanneer je je woning opnieuw gaat inrichten. Zelfs wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht kan het heel lastig zijn om te bepalen hoe je met kleuren, materialen en meubels omgaat. Juist daarom is er tegenwoordig heel veel voordeel te halen uit het feit dat er online zoveel informatie te vinden is. Je hoeft alleen maar online te gaan om de beste blogs met de meest interessante informatie te kunnen vinden. Een aantal tips van goede websites om te bekijken vind je hier  bij elkaar gebracht.

Zelf aan de slag kunnen gaan
Wat in ieder geval een aantrekkelijk idee is, is zelf een aantal dingen doen. Denk dan bijvoorbeeld aan zelf de afwerking van bepaalde zaken voor je rekening te nemen. Hoe je dit aanpakt kan je leren op thuistips.nl. Daar kan je bijvoorbeeld zien hoe je bepaalde dingen zelf maakt of hoe je deze dingen moet onderhouden. Op die manier heb je dus altijd persoonlijke elementen in huis die niet alleen mooi zijn, maar die ook gewoon van goede kwaliteit zijn en blijven. Dat maakt het voor veel mensen juist ook zo leuk om ermee te werken.

De inrichting simpel houden
Naast het voordeel van het zelf aan de slag kunnen gaan, kunnen de woonblogs je nog een ander voordeel bieden. Ze kunnen je op weg helpen wanneer je iets aparts wilt, maar het toch gewoon simpel wilt houden. Woonbasic.nl is typisch een blog dat hier heel geschikt voor is als het gaat om het halen van inspiratie. Daar kan je de basisideeën vinden die je kunt gebruiken om meer uit de mogelijkheden te halen, zonder het te ingewikkeld voor jezelf te maken. Alleen al om die reden is een regelmatig bezoek dus zeker aan te raden. Je kunt er heel snel heel veel leren.

Nog meer tips voor thuis verzamelen

Na eerder al eens gekeken te hebben naar de beste plekken om tips voor thuis op te doen, is het misschien handig om nog verder te kijken naar de leuke mogelijkheden die er online liggen. Denk dan bijvoorbeeld aan andere blogs waar je weer andere ideeën kunt terugvinden. Wanneer je hier veel voordeel van wilt hebben, dan is het slim om te bekijken welke kennis hier allemaal is op te doen. Zo kan het je bijvoorbeeld praktisch heel veel voordelen opleveren wanneer je kijkt wat de kenners hierover te zeggen hebben. Dat is op zichzelf al de moeite waard.

Tips waar je iets aan hebt
Bij sommige blogs gaan de tips niet verder dan het aanprijzen van producten die net op de markt zijn. Andere blogs kiezen er juist voor om je tips te bieden waar je echt iets aan hebt. Huistopper.nl is een voorbeeld van een dergelijk blog. Wanneer je hier de berichten bekijkt, dan leer je bijvoorbeeld heel veel dingen zelf aan te pakken. Daarnaast kan je ook kennis op doen van zaken die va belang zijn bij het inrichten. Denk aan informatie over kosten of over prijzen van bepaalde keuzes. Dit maakt het inzichtelijk voor jou als bewoner.

Specifieke stijlen verkennen
Wanneer je niet alleen op zoek bent naar de praktische kant, dan kan het ook aantrekkelijk zijn om juist naar andere zaken te kijken. Er zijn bijvoorbeeld ook blogs die specifieke stijlen verkennen en daar dan kennis over delen. Een voorbeeld hiervan is woonaanbeveling.nl. Wanneer je echt iets zoekt dat als een geheel in elkaar past, welk geheel dat dan ook is, dan is dit het blog waar je naar op zoek bent. Juist wanneer je nog aan het begin van je tocht staat kan dit dus een hele aantrekkelijke optie zijn om te verkennen. Doe daar je voordeel mee.

Goede ideeën voor thuis opdoen

Wanneer het allemaal wat verder moet gaan dan het gebruik van machines alleen, dan is het handig om ook op andere plekken online te kijken dan alleen op dit blog. Juist door de kenners van dit soort zaken in te schakelen is het goed mogelijk om je woning optimaal in te richten. Zeker ook omdat er kennis over verschillende soorten machines voor thuis, zoals zonneboilers te vinden kan zijn. Een aantal tips met betrekking tot leuke blogs die je kunt volgen kunnen al snel heel veel waarde hebben. Kijk daarom eens op de volgende plekken wat er te vinden is.

Zoeken naar iets bijzonders in huis
Wanneer je op zoek bent naar iets bijzonders in huis, dan kan je het best naar een plek zoals huishint.nl gaan. Alleen al omdat hier veel kennis wordt gedeeld van bijvoorbeeld speciale materialen of ideeën die enigszins out-of-the-box zijn. Daarmee kan je dan dus al snel je voordeel doen. Zeker ook omdat er naar allerlei soorten ruimtes wordt gekeken. Denk dan aan alle verschillende kamers in een woning, maar denk vooral ook aan bijvoorbeeld kantoorruimtes. Dit kan dus ook heel aantrekkelijk zijn. Zeker ook wanneer je je kantoor anders wilt aanpakken. Dan kan je hier waarde van hebben.

Verder kijken dan nu alleen
Zoals je op zoek kan gaan naar iets bijzonders, zo kan je ook op zoek gaan naar iets waar je alleen in bent. Iets wat bijvoorbeeld nog geen trend is, maar wel de potentie heeft om dat te worden. Denk dan bijvoorbeeld aan een blog als woonaanwijzing.nl. Juist ook omdat je hier bijvoorbeeld ideeën vindt die betrekking hebben op trends die nog geen trends zijn. Dat maakt het juist ook zo aantrekkelijk. Je weet dan immers alvast wat je in de nabije toekomst mag gaan verwachten. Zo ben je er al vroeg bij en kan je dus de trend zetten.

Terreinverlichting voor het gebruik van Machines in de avond

Om op een goede manier door te kunnen werken met machines, is veiligheid de allerbelangrijkste factor. Er zijn diverse factoren die onveilige situaties kunnen veroorzaken. Een voorbeeld hiervan is Vals licht, wanneer vals licht optreed is het zicht minimaal en worden er slechte inschattingen gemaakt. Ook is het besturen van machines op deze manier enorm gevaarlijk omdat je niet exact kunt zien welke diepte er ontstaat.

Ook schaduwwerking kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Het licht van de machine wordt zodanig onderbroken dat aan de ene kant het terrein verlicht is, en in het werkgebied de schaduw toetreed waardoor het ineens donker lijkt. Hier dien je dus goed rekening mee te houden bij het gebruik van machines in de avonduren.

fotoWat is goede verlichting voor het terrein?

Omdat ook in de avond je de machines wilt blijven gebruiken en je uiteraard niet teveel wilt investeren in de kosten van de aanschaf van de verlichting is het belangrijk een licht plan te maken en het gebruik van de machines toe te lichten. Gebruik je de machines om in de hoogte te werken of blijf je juist op de grond? En Wil je heel het werkgebied verlicht hebben of kan de verlichting buiten het werkgebied op de machine al genoeg zijn? Hierdoor is een plan nodig om je te voorzien van een goede en gedegen advies. Er is een bedrijf die goed advies geeft over de juiste terreinverlichting waardoor je vrijwel altijd energiezuinige verlichting hebt en de investering al snel hebt terugverdiend. Blijf dus goed nadenken over de voordelen die dit met zich mee kan brengen, een veilige situatie in combinatie met een hoge productie is dus extra voordelig wanneer dit 15jaar meegaat. Laat het ons weten voor meer informatie.