Transporteren met aangedreven rollenbanen

Aangedreven rollenbanen zijn rollenbanen die aangedreven worden met behulp van een ketting, snaar of band. De keuze voor de aandrijving is gebaseerd op het type producten welke u wilt transporteren.

De rollen van een aangedreven rollenbaan kunnen uitgevoerd worden in staal of kunststof. De belasting voor stalen rollen is 2000 daN p/m2 en voor kunststof rollen is de belasting 25 daN p/m2. De stalen rollen zijn niet alleen geschikt voor zwaardere goederen, maar tevens voor scherpe goederen, zoals blikken, vaten en pallets.

Wat kunt u met accumulerende rollenbanen?

Het kan voorkomen dat er een tijdsverschil plaatsvindt tussen uw verschillende productiefasen. Tijdsverschil kan er ontstaan indien uw goederen gecontroleerd moeten worden na een specifieke fase, veelal komt dit voor bij voedingswaren. Doordat deze vormen van tijdsverschillen ontstaan kan een bepaalde buffer wenselijk zijn.Rollenbanen

Accumulerende rollenbanen zorgen dat producten stuwdrukloos geaccumuleerd worden, zodat ze elkaar niet indrukken tijdens een file dankzij een tijdsverschil. De lengte van een accumulerende rollenbaan is afhankelijk van uw capaciteit en ruimte.

Soorten rollenbanen:

+ Snaar-aangedreven rollenbaan
+ Band-aangedreven rollenbaan
+ Ketting-aangedreven rollenbaan
+ Ketting-aangedreven accumulerende rollenbaan
+ Band-aangedreven accumulerende rollenbaan
+ Snaar-aangedreven accumulerende rollenbaan

Wilt u graag meer informatie over het laten ontwikkelen van een (accumulerende) rollenbaan? Neemt u dan contact op een vraag vrijblijvend een rollenbaan offerte aan!