Aangedreven Palletbaan | Type kettingtransporteurs

Een aangedreven palletbaan kan in verschillende uitvoeringen geleverd worden, waaronder met een ketting-over-ketting-, een beklede ketting- of een aangedreven kettingtransporteur.

Een ketting-over-ketting aangedreven palletbaan

Bij een ketting-over-ketting aangedreven palletbaan worden twee rollen van een rollenbaan aangedreven via een motorreductor. De overige rollen worden aangedreven door twee kettingen, die om en om gemonteerd worden. De draaisnelheid van iedere rol blijft hierdoor hetzelfde.

Palletbaan aangedreven met een beklede ketting

Bij een beklede ketting wordt de ketting voorzien van een kunststof toplaag. De draairichting van de rollen v/d palletbaan zijn in tegengestelde richting dan die van de ketting.

De aandrijving verloopt via luchtcilinders. De luchtcilinders worden bediend met behulp van schakelrollen. Wanneer de schakelrol gestopt wordt dan stopt de aandrijving van de ketting en tevens de aandrijving van de rollen. Indien een heftruck een palet van de schakelrollen verwijdert zal de palletbaan zich weer voortbewegen.

Informatie over aangedreven palletbanen ontvangen?

Wilt u graag meer informatie ontvangen over een aangedreven palletbaan? Neem dan contact op met de specialisten van HTA Techniek.