Een dak geheel naar uw wensen

Wanneer u een nieuw dak wilt zal u waarschijnlijk als eerst denken aan ‘standaard materialen’ zoals zink, lood of aluminium. Echter zijn er ook andere materialen die u zou kunnen overwegen. Denk bijvoorbeeld aan plastisol. Dit materiaal heeft haar eigen unieke eigenschappen. Door de ruime keuze in kleuren, dikte en afwerking en de vele bewerkingsmogelijkheden komt uw nieuwe dak er volledig naar uw wensen uit te zien.

Wat houdt Zetwerk Plastisol in?

Zetwerk Plastisol is een licht staalplaatmateriaal met een weerbestendige kleurcoating dat in een vele kleuren leverbaar is. Plastisol is makkelijk te zetten, hierdoor is vrijwel elk detail te realiseren. Daarnaast is plastisol ook nog heel onderhoudsvrij. Door de maatwerkmogelijkheden kunt u een vorm en kleur kiezen die perfect aansluit bij uw pand. Plastisol word voornamelijk verlijmd, maar mocht het toch zo zijn dat u schroeven nodig heeft zijn deze in de kleur naar keuze te verkrijgen. Hierdoor zijn de schroeven bijna niet zichtbaar.

Toepassing van Zetwerk Plastisol.

Plastisol word vooral gebruikt voor zetwerk op maat, zoals daktrimmen, afdekkappen en boeiboorden. Het grootste voordeel van dit materiaal is dat het bijna geen onderhoud nodig heeft ten opzichte van andere materialen. Ook is plastisol bestand tegen aantasting van schimmels, bijvoorbeeld corrosie, en tegen kromtrekking. Om een mooi aanzien en hoogwaardig resultaat te behouden word wel aangeraden om regelmatig het materiaal schoon te maken.

Zoekt u dakmaterialen voor een plat dak?

De drie bekendste en meest gebruikte dakbedekking voor platte daken zijn Bitumen, PVC en EPDM. De prijzen hiervan zijn afhankelijk van verschillende factoren, namelijk:

  • Kan de nieuwe dakbedekking meteen bovenop de oude worden geplaatst? Dit kan veel schelen in kosten gezien het verwijderen van een oude laag erg arbeidsintensief kan zijn.
  • Wanneer u nog geen isolatie heeft voor uw dak word het aangeraden om deze direct te plaatsen.
  • De totale oppervlakte zal natuurlijk ook een rol spelen in de kosten.
  • Indien u een dak heeft dat moeilijk bereikbaar is kan het nodig zijn dat u moet worden voorzien van stellingen.
  • De moeilijkheidsgraad kan ook invloed hebben op de prijs.

Vragen of advies?

Heeft u nog vragen over verschillende materialen of de keuze die u moet maken voor een materiaal? Of wilt u hier in graag worden geadviseerd door een vakman? Ga dan langs bij een groothandel in dakmaterialen. Zij kunnen u hier voorzien van voldoende en correctie informatie over verschillende materialen. Veel groothandels hebben een ruime voorraad aan materialen die zij er meteen bij kunnen pakken om u alles duidelijk uit te leggen.