Waar moet een bedrijfskeuken aan voldoen?

Een bedrijfskeuken is niet zo eenvoudig als een keuken in je huis. Het is een project waar goed over moet worden nagedacht om alles zo efficiënt mogelijk in te richten en te laten werken. Omdat het niet de makkelijkste klus is, lees je hier een aantal tips die er voor moeten zorgen dat jouw bedrijfskeuken aan een aantal eisen voldoet.

Vloer, muren en plafond

De vloer, muren en plafond is een belangrijk onderdeel in een bedrijfskeuken waar zeker een aantal eisen aan zijn verbonden. Zo moet de vloer vochtbestendig zijn en een kleine helling hebben, zo kan je de vloer makkelijk schoonmaken en loopt het water af naar een afvoer. Voor de muren is dit bijna het zelfde, waterafstotende tegels die je makkelijk schoon kunt maken. Voor het plafond geldt dat dit van materiaal is dat brandbrij en stofvrij is. De minimale hoogte van een plafond in een bedrijfskeuken is 2,5 meter.

Scheiden van werkplekken

Om een bedrijfskeuken ook zo efficiënt mogelijk te gebruiken, is het verstandig om verschillende werkplekken te hebben die gescheiden van elkaar zijn. Zo is het handig om het vuile materiaal goed te scheiden van het schone, en het onbereid voedsel ook goed te scheiden van het bereidde voedsel. Dit is niet alleen prettiger om mee te werken, maar ook hygiënischer.

De werkbanken

Een belangrijk onderdeel in de keuken zijn de werkbanken, hier wordt het voedsel namelijk bereidt. Het is dus belangrijk dat je deze banken goed schoon kan maken en op de juiste hoogte zijn afgesteld voor de werknemers die daar aan het werk zijn. De kans is groot dat er vuil achter werkbanken kan komen, zorg er daarom voor dat makkelijk onder je werkbanken kan komen en zo nodig kan verplaatsen.

Kijk hier voor meer informatie over kwaliteit horeca- en grootkeukenbenodigdheden om alles uit je bedrijfskeuken te halen.