Slimme oplossingen voor het inrichten van je werkplaats

Wil je zonder zorgen kunnen klussen in de schuur in je tuin of juist op je eigen werkplek? Alle gereedschap, schroefjes, hamers en noem maar op liggen verspreid op tafels en het wordt al snel een chaos. Niets is fijner dan beginnen met werken in een opgeruimde werkplaats. Om je werkplek netjes te krijgen én netjes te houden, worden er in dit artikel een aantal tips gegeven hoe je dit kan doen.

Maak een globale inrichting

Voor je je werkplek daadwerkelijk gaat inrichten is het verstandig om als eerst te kijken wat je allemaal echt nodig denkt te hebben. Wanneer je werkplek niet heel ruim is, is het aan te raden om de objecten die je wil plaatsen ook uit te tekenen op papier. Zo voorkomen je dat iets niet gaat passen. Vervolgens kan je kijken hoeveel ruimte alles in gaat nemen. Als je bijvoorbeeld grote machines nodig hebt, is het handig om deze op een strategische plek te plaatsen.

Plaats een werkplaatsinrichting

Wanneer je veel spullen hebt, zul je deze ook allemaal op moeten bergen. Dit kan je doen door ze te rangschikken in verschillende kastjes maar het is ook mogelijk om een werkplaatsinrichting te plaatsen. Deze inrichting bestaat uit verschillende kastjes die zelf in te delen zijn en een werkblad. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden betreft het formaat van deze inrichtingen. Op deze website vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden.  

Gebruik de muren en het plafond

Wellicht bevindt er zich genoeg ruimte bij het plafond om hier ook spullen zoals planken, op te bergen. Met behulp van een aantal bevestigingsplanken kunnen hier grote spullen achter worden gelegd of gehangen. Ook de muren kunnen als opbergplek dienen. Met een aantal spijkers in de muur kan je hamers of ander gereedschap ophangen.