Onmisbare machines voor in een horecakeuken

Ben je de eigenaar van een horecagelegenheid? Wellicht ben je in dat geval op zoek naar een nieuwe horecakeuken. Bij het inrichten van een horecakeuken zijn verschillende zaken van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan de machines die je in de keuken wilt gaan gebruiken, de ruimte die je hier moet hebben voor het bereiden van gerechten, enzovoorts. In dit artikel beschrijven we verschillende onmisbare machines voor in de horecakeuken. In een horecagelegenheid met een open keuken, is het belangrijk dat de keuken qua stijl aansluit bij de rest van het pand. Je wilt immers geen bezoekers afschrikken met een lelijke keuken!

Een fornuis en grote oven voor in de keuken

Allereerst moet er ruimte zijn om aan te werken. Vaak wordt in een horecakeuken gekozen voor roestvrijstalen tafels, die eenvoudig schoon te maken zijn. Daarbij kan er geen vuil in het materiaal trekken. Iets wat bijvoorbeeld wel het geval is bij houten planken! Naast de werktafels is het verstandig om voor een groot fornuis en een grote oven te kiezen. Vaak kiest men voor meerdere fornuizen, om koks elkaar niet in de weg te laten lopen.

Heb je een cafetaria of een bar? In dat geval mag ook een frituur niet ontbreken. De frituur moet, net als het fornuis, groot genoeg zijn om meerdere gasten te kunnen bedienen.

Grote koelkast in de horecakeuken plaatsen

Nu alle machines in de keuken staan voor de bereiding van het eten, is ook een koelkast essentieel. De koelkast moet groot genoeg zijn om alle etenswaren in te kunnen bewaren. Andersom is een te grote koelkast overbodig en zorgt deze enkel voor hogere energiekosten. Bekijk de koelkasten die momenteel populair zijn onder horecabezitters eens op internet. Zo krijg je een beeld welke koelkast mogelijk interessant is voor je eigen restaurant of café.